Love Time!

392126-7


Ja, nu när julen närmar sig så kommer ljuset med värme och kärlek... Det är kärlekens tid nu! Julen är för alla! Stora och små längtar till julen för det är då man får tid och vara med sina nära och kära! Det är då man tar vara på den tid man har med varandra extra mycket! Alla borde få ha någon att fira julen med, någon att känna sig trygg med, någon att älska och bli älskad av! Men tyvärr är inte verkligheten sådan.. Men min största önskan är att ALLA ska kunna fira jul och uppleva den äkta julkänslan i sitt liv!


Men det är även vid den här tiden det sker flest otroheter, man går på julfester och dricker ett glas för mycket och visp så är man där, man hamnar i någon slags stämning så nästa alla bli attraktiva nu! Men nu är det ju inte så för alla att de är otrogna vid den här tiden eller så... Men enligt faktan så är det tydligen så! Men vad vet jag! Alla är ju inte otrogna, dem som är det, kan ju inte vara så nöjda med sitt förhållande! Eftersom de gör ett snedsteg, något är det ju som inte stämmer då! För jag anser att älskar man verkligen någon så är man inte otrogen utan då gör man allt för den personen! Man avgudar varandra och löser problem om det uppstår några! Då är man inte otrogen anser jag!


Oj, nu har det vart lite tungt ämne här så åter till kärlekens tecken igen! Det är verkligen en härlig tid nu när alla ljus är tända och stjärnorna lyser klart om nätterna och marken glimmar om mornarna och även på dagarna! Man kan inte gör annat än att le!


På återseende!


/ T

A few days before Christmas...

image6


Jahapp, nu är det bara några dagar kvar till julafton.. shit, vad tiden går, man hänger ju knappt med! Men nu är julkorten skickade och de flesta klapparna är klara, är bara någon enstaka kvar till några vänner sånt man kan fixa lite i efterhand sådär! Man känner julglädjen sprida sig i hela kroppen! Här lyser det massa tända ljus och man får hopp! Där ute skiner solen klart och frosten ligger kvar i baken, på träden och husen! kylan biter tag i en så fort man går utanför dörren och man andas frisk och klar luft! Kan det vara nå bättre? Lite snö skulle inte skada men så länge det lyser vit med frosten så är det okej! Ikväll ska jag på julkonsert med jobbet så nu kommer den äkta julkänslan på gång ännu mer!

Men det är även nu den största stressen är, idag är det avslutning i de flesta skolor och barnen får jullov men de som jobbar får inte ledigt först på Fredag tidigast om det inte tar ledigt eller jobbar i skolorna då förstås! Och efter helgen så är det julafton då ska allt vara fixat! Alla klappar inslagna och klara! Altl julbak skall vara klart för servering! All mat ska ha blivit förberett! Städa det sista och inte allra minst få upp grannen och klä den får man ju inte glömma! Men det positiva är ju att stressen är för en god sak och inte är en dålig stress!

Jag hoppas att ALLA får en riktigt GOD JUL och får åtminstonde något gott att äta och en liten klapp!

På återseende!

/ T

Konsert & Vad världen är bra liten!

image5


Det är nått facinerande med konserter alltså.. var på The Poodles här i fredags på fryshuset! De var grymt bra live och är bra förebilder för fansen! Men det var inte det jag skulle prata om.. Det jag skulle prata om var konserter i allmänhet.. Det är verkligen en mötes plats! Man går dit och diggar järnet på de artister man gillar och sjunger med.. i det här fallet så vart det väl både headbang och dylikt! Det är kul och se hur man beteer sig i en sådan folk samling och hur man känner gåshuden komma längs kroppen för att det är så bra helt enkelt! Man känner hur man bara släpper allt och lever in i låtarna! Vad musik kan göra mycket för en människa egentligen, har ni tänkt på det?  Har ni vart med om att man lyssnar på samma låt om och om igen och tröttnar aldrig för den betyder så mycket för en i livet just för det tillfället! Den stämmer så bra in fast man kanske är långt i från vad själva låten handlar om.. men ändå känner man en sådan närhet och tröst i låten att man inte kan slute lyssna på den.. Det har jag varit många gånger.. det finns många låtar som man har gjort så med igenom livet.. och tänk, man är ändå blott 22 år.. hur kommer det inte att vara om 20 år till? Hur många låtar mer kommer man inte att digga järnet till dygnet runt på reapet innan dess?

Det är underligt det här.. men vad gör det.. på något sätt så hjälper låtarna en genom en kris eller genom livet.. man ser på livet på ett annat sätt.. man förstår på något sätt man inte är ensam fast man kan tro det ibland.. Oj, hur många gånger har man inte kännt sig ensam egentligen?  Hur många gånger har man inte kännt sig oförstådd? Men hur många gånger har inte låtarna gjort en glad igen?  Ne, jag har kommit fram till att jag älskar att gå på konserter, egentligen spelar det inte så stor roll vem artisten är bara man tycker att någon låt är bra eller vet vilka det är så är det riktigt kul, dels för stämningen och för att man får träffa en massa nytt folk! Konsert? Ja , Tack!



Nu till något annat.. Har ni någonsin vart med om hur liten världen kan vara ibland? Att man träffar på någon man vet vem det är på de platser där man minst av allt anar t.ex. om man är utomlands så träffar man på en gammal klasspolare som man inte snackat med på flera år, hur liten är inte chansen för det egentligen??
Idag fick jag åter igen märka att världen är bra liten.. För ett tag sen så åkte en kille med min buss och han börja snacka med mig och allt.. inge mer med det.  han va trevlig och såg bra ut.. åkte väl ca en vecka med bussen och precis när jag samlat mod till mig att säga hej så försvann han.. han åkte med bussen längre, hallå vart tog han vägen? aja. det sluta med att jag glömde totalt bort honom.. jag menar hur stor är chansen att jag skulle träffa han igen? jag hade ju ingen aning om vem han var eller vart han bodde eller något alls, han kunde lika gärna kommit från en annan del av Sverige och var bara här på besök eller något.. ingen som vet!

Så idag när jag och min vårdtagare gick på våra vanliga söndagsturer som är till FA så visp står han där och delar ut sångböcker, märkte inte han först eftersom vi va sena.. men efter tag och jag sneglat lite på han så kände jag igen honom.. där satt han, han från bussen.. den mystiska mannen... hur stor är sannolikheten att han skulle vara där just idag.. har inte sett han någon gång tidigare då jag har varit där.. de måste jag kalla ödet.. jag är en sån här person som tror på ödet.. Ödet är något enligt mig som finss i två vägar man kan välja men man kommer tillsist till slutändan som är detsamma ovasett vilken väg man har gått.. man kommer till samma spår tillsist iaf.. Men det är roligt när något sådant här händer.. för jag har en förmåga att tänka om jag ska träffa han igen så är det ödet.. annars får det vara.. Så vem vet vad som händer egentligen?  Visst kan man styra sitt eget liv men man kommer tillsist till samma spår igen när väl tiden är inne..


Vad är makt egentligen? 


På återseende!


/ T

DDD...

392126-3
DDD = Don´t Drink and Drive

Läste i tidningen City härom dagen där hade dem flera sidor om just DDD och om att man ska ta ställning och fakta om vad som kan hända om man kör rattfull, vilka konsekvenser som kan bli! Tycker det var bra att det hade flera sidor som var riktade till alla som läser tidningen och att ungdomarna kan få sig en tankeställare när det läser det som står! Men däremot vart jag lite irreterad för bara någon sida före detta så hade de satt in ett repotage om bästa julölen och julmusten. Hmm, de kunde väl ha skippat det med ölen denna gång. För vad ger det för respons, först här är bästa ölen till jul och sen ska man inte köra rattfull.. nej, det tyckte jag inte om! 

Jag satt själv och läste allt som stod i tidningen om DDD och vart inspirerad att skriva på det där kontrakten att aldrig köra rattfull! Det är en bra grej! Kanske man rent av ska börja jobba som volentär och berätta om hur farligt det är att köra full! Hur viktigt det är att lämna bilen hemma när man har druckit!
När man läser statestiken för 2003 dog 27 personer i åldern mellan 15-24 år i singelolyckor och tre av fyra hade alkohol i kroppen! Det är illa det! Riktigt illa! 9 av 10 rattfylleribrott begås av män!


Det som är värst är nog att var och varann person har kört med alkohol i blodet antingen den dan de har druckit eller dagen efter! För det är minst lika farligt att köra dagen efter som samma dag! Men det tänker nästan ingen på! Man kanske känner sig pigg men det är bara kroppen som kan bryta ner alkoholen och inte du själv hur du än gör! Det tar tid och det är olika för var gång och för varje enskild människa!


Lämna bilen hemma nästa gång du ska på fest! Om du inte gör det för din egen skull gör det för någon annans skull! Det kan rädda liv!


På återseende!
/ T


www.vv.se/ddd - Där kan du hitta mer fakta och läsa mer om ddd!

Skyltsöndag?

image2


Jahapp, nu är det återigen söndag!, Usvh, det måste vara den tråkigaste dagen på hela veckan, för på då vet man att snart är det måndag och då är det åter dax att jobba igen (om man inte redan jobbar helgen då), sen brukar man för det mesta städa, fixa och dona när det är söndag. just för att det är det man sparar till sist och varför inte göra det på söndag när man ändå inte kan hitta på någe direkt eftersom man ska jobba på måndag och det mesta är stängt! Och sen är man oftast trött och kanske bakis efter lördagens bravalder, för inte går man ut på fredagar icke.. det gör man inte längre än tills man fyller 20 eller nått!


Det är tydligen skyltsöndag idag här hemma men det orkar man ju inte gå på eftersom man kom hem för ett par timmar sen och är helt slut efter gårdagens bravalder, inte många timmars sömn i natt inte! Och det första man fick göra när man kom hem vara att göra rent akvariumet, det luktade apa eller nej!, det luktade som en svinstia... Dumma pump som inte vill fungera längre.. måste skaffa filter så jag kan få igång den igen och vattnet blir rent...nee nu får man börja byta lite vatten varje dag igen.. stackars mina änglar.. Det är inte fiskar som ni kanske har förstått utan det är vattensköldpaddor med namnen Leo och Sam! Så gosiga och snabba är dem.. tro det eller ej!


Skyltsöndag var det.. Det tycker jag mest är en social grej där folk träffas och fikar på stan och shoppar lite julklappar kanske.. det slår ju aldrig fel att skyltsöndag är före jul...Bästa polarn ringde mig för ett tag sen och tänkte höra om jag skulle me på fika i Norrtälje, men jag hade som precis kommit hem och gjort rent akvariumet att det kändes lite jobbigt att ta bussen in igen när man kom därifrån nyss.. synd att hon inte ringde tidigare bara... Hade vart trevligt!

Tänk vad världen är liten!

På återseende!

/ T

Julruschen...

image1


Nu är det endast 18 dagar kvar till Julafton (om jag inte räknat fel) och vi alla är mitt inne i julruschen... Måste handla julklappar, måste baka pepparkakor/ Lussebullar etc...
Jag har nog för det mesta varit i sista stund när det gäller att handla julklappar men för en gångs skull så är jag nästan klar och det innan Lucia.. måste vara rekord för att vara jag.. Har endast en julklapp kvar till min systerson i familjen annars är alla de klapparna klara så nu har jag bara till några av mina vänner och min chef kvar! *Härligt*


Idag har man då bakat pepparkakor så nu är det klart och det är en vecka kvar till Lucia så det är bra! Sen har man skrivit klart de mesta julkorten men behöver 7 kort till sen är jag klar.. Hmm, får försöka köpa det någon dag när jag har tid.. korten ska ju skickas snart, innan den 16:e så det gäller ju att man är ute i god tid om det ska komma innan jul.. ahh.. kom nyss på att jag måste köpa frimärken med.. oj, det kommer inte bli billigt men det är det värt det!  Så nu är man väl snart klar innan den värsta ruschen börjar.. Den brukar ju komma en - två veckor innan jul.. Då vill man inte vara ute och shoppa julklappar inte... nee.. tycker inte om trängsel man känner sig så fångad då.. Då går jag hellre för mig själv mitt på dagen då det inte brukar vara så mycket folk ute på stan...

Oj, vad tiden rinner i väg ser jag! Nu har jag inte tid och skriva mer om Julruschens sista timmar...
Nu måste jag få i mig något att äta och sen fara till jobbet!

På återseende!

/T

Blogg


Jahapp.. nu har jag ordnat en blogg som är till för er alla.. Kommer innehålla en massa olika ämnen vill jag lova.. jag en person som har svårt att hålla mig till en och samma sak.. När det gäller mode och sånt så kommer det stå väldigt lite om det.. Är nog mer en pojkflicka när det gäller den saken... hehe..
Mode är något som inte intresserar mig.. men visst vill jag vara snygg när jag kliver utanför dörren på morgonen när jag är påväg till jobbet.. men det är inte så att jag kastar mig över en mode tidning för att kolla in det senaste modet och klär mig efter det.. nee, något sånt kommer det nog inte bli för mig på hela livet antar jag.. men man vet aldrig.. som sakt man ska aldrig säga aldrig..


Mitt moto när det har gältt kläder och skor är att klä mig i det som jag känner mig bekväm i, som jag trivs i helt enkelt.. varför ska jag krångla i mig de nytvättade super tajta jeansen på morgonen till jobbet och den snygga eleganta svarta toppen som kommer matcha bra med min utstyrsel den här morgonen?  När jag istället kan ta de lite utstrechade jeansen, ett linne och skönt mjuk och varm kofta på mig? Nee,, de tajta jeansen och den eleganta toppen spar jag till när det är dax för utgång istället.. Jag menar vad ska jag annars ha när jag tar en sväng om på stan med mina kompisar om jag redan använder det till vardags? ska jag ta de lite hängiga jeansen, linnet och koftan då eller??

Nej, någon motto får det vara för min del i alla fall... men ni andra om ni vill ha det så, så fine! Det är som erat val och kanske t.o.m eran klädstil som ni alltid har... Men jag gillar variation så därför väljer jag att ha det såhär.. sen kan ju en liten putteliten del vara att jag inte riktigt vet vad jag trivs bäst i som klädstil... mer än långa koftor, linnen och tröjor trivs jag i.. funderar på att hör och häpna.. faktiskt.. att använda det och tajts men, det blir svårt på jobbet.. kommer nog kännas lite naket.. och jobbar man med människor så vill man kännas sig påklädd i alla fall.. men det är bara vad jag tror jag kommer att känna.. inte vad jag tycker på andra.. :P

Nee,, nu har jag skrivit ett helt inlägg här om kläder och jag som inte skulle skriva så mycket om det... så nu är det dax att avsluta!

På återseende!

/  T

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0