DDD...

392126-3
DDD = Don´t Drink and Drive

Läste i tidningen City härom dagen där hade dem flera sidor om just DDD och om att man ska ta ställning och fakta om vad som kan hända om man kör rattfull, vilka konsekvenser som kan bli! Tycker det var bra att det hade flera sidor som var riktade till alla som läser tidningen och att ungdomarna kan få sig en tankeställare när det läser det som står! Men däremot vart jag lite irreterad för bara någon sida före detta så hade de satt in ett repotage om bästa julölen och julmusten. Hmm, de kunde väl ha skippat det med ölen denna gång. För vad ger det för respons, först här är bästa ölen till jul och sen ska man inte köra rattfull.. nej, det tyckte jag inte om! 

Jag satt själv och läste allt som stod i tidningen om DDD och vart inspirerad att skriva på det där kontrakten att aldrig köra rattfull! Det är en bra grej! Kanske man rent av ska börja jobba som volentär och berätta om hur farligt det är att köra full! Hur viktigt det är att lämna bilen hemma när man har druckit!
När man läser statestiken för 2003 dog 27 personer i åldern mellan 15-24 år i singelolyckor och tre av fyra hade alkohol i kroppen! Det är illa det! Riktigt illa! 9 av 10 rattfylleribrott begås av män!


Det som är värst är nog att var och varann person har kört med alkohol i blodet antingen den dan de har druckit eller dagen efter! För det är minst lika farligt att köra dagen efter som samma dag! Men det tänker nästan ingen på! Man kanske känner sig pigg men det är bara kroppen som kan bryta ner alkoholen och inte du själv hur du än gör! Det tar tid och det är olika för var gång och för varje enskild människa!


Lämna bilen hemma nästa gång du ska på fest! Om du inte gör det för din egen skull gör det för någon annans skull! Det kan rädda liv!


På återseende!
/ T


www.vv.se/ddd - Där kan du hitta mer fakta och läsa mer om ddd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0